.
.

Από την πόλη των Σοφάδων ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις για την 11η Οικολογική Γιορτή Καρδίτσας Κύριο

Από την πόλη των Σοφάδων ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις για την 11η Οικολογική Γιορτή  Καρδίτσας

sveronis panagiotis

Από την πόλη των Σοφάδων ξεκίνησαν το απόγευμα του Σαββάτου 3 Σεπτέμβρη,  οι πρόδρομες εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στα πλαίσια της 11ης Οικολογικής Γιορτής Καρδίτσας.

Οι εκδηλώσεις έλαβαν χώρα στην κεντρική πλατεία και «άνοιξαν» με το καλωσόρισμα από τον Αντιπρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής κ. Σωκράτη Βασιλάκο ο οποίος έδωσε έμφαση στην περιβαλλοντική παιδεία στην οποία και είναι αφιερωμένη η φετινή διοργάνωση.

Το δικό του μήνυμα έστειλε και ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής κ. Χριστόφορος Τζέλλας καλώντας τους πολίτες να συμμετάσχουν ενεργά σε όλες τις εκδηλώσεις της 11ης Οικολογικής Γιορτής.

Το παρών έδωσε και ο δήμαρχος Σοφάδων κ. Μπάμπης Παπαδόπουλος ο οποίος υπογράμμισε πως τέτοιου είδους εκδηλώσεις αποτελούν «άμυνα» απέναντι στην τάση της διεθνοποιημένης αγοράς για αύξηση των κερδών της χωρίς να ενδιαφέρεται για τον περιβάλλον και τον παράγοντα άνθρωπο.

Ακολούθησε μία ενδιαφέρουσα ομιλία από το γεωπόνο και μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής κ. Γιώργο Κορομπίλια με θέμα τη βιολογική γεωργία. Όπως ανέφερε ο κ. Κορομπίλιας η βιολογική γεωργία είναι ένας κλάδος που παρουσιάζει σημαντικές προοπτικές και είναι και επιλέξιμος σε προγράμματα χρηματοδότησης. Όσο για τα οφέλη της βιολογικής γεωργίας, ο κ. Κορομπίλιας επεσήμανε πως συμβάλει στην προστασία του περιβάλλοντος, προστατεύει την υγεία των καταναλωτών, προωθεί την περιφερειακή και τοπική ανάπτυξη, αποτελεί πλεονέκτημα στον ανταγωνισμό, ενώ βοηθά και στην κατεύθυνση της διατροφικής επάρκειας και της ασφάλειας των τροφίμων.

Στη συνέχεια, έγινε προβολή φωτογραφιών με θέμα «Το τοπίο και το περιβάλλον της Καρδίτσας», μια επιμελημένη δουλειά του μέλους της Οργανωτικής Επιτροπής κ. Θεόφιλου Μπρουζιώτη μέσα από την οποία «ξεδιπλώθηκαν» χιλιάδες χρώματα  και αμέτρητες παραστάσεις που μόνο η φύση ξέρει να δημιουργεί.

Ανάλογο το κλίμα και κατά την προβολή μιας ταινίας που περιέγραφε τη ζωή και τη γνώση ενός μελισσοκόμου.

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με μουσικό πρόγραμμα, ενώ καθ ΄ όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων λειτούργησε και ένα μικρό παζάρι με τη συμμετοχή βιοπαραγωγών και δημιουργών χειροποίητων ειδών που είχαν τη δυνατότητα να δείξουν στο κοινό τα προϊόντα τους και να το ενημερώσουν για τη δουλειά τους.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι πρόδρομες αυτές εκδηλώσεις αποτελούν καινοτομία για τη φετινή διοργάνωση και θα συνεχιστούν και τα δύο επόμενα Σάββατα κατά το εξής πρόγραμμα : Στις 10 Σεπτέμβρη στον Παλαμά και στις 17 Σεπτέμβρη στο Φανάρι.

Έτσι, δίνεται η δυνατότητα και σε άλλους Δήμους του Νομού μας να συμμετάσχουν ενεργά σε όλη αυτή την προσπάθεια της ενημέρωσης και της ευαισθητοποίησης της κοινωνίας γύρω από περιβαλλοντικά θέματα και βιολογικά προϊόντα.

Οι κύριες εκδηλώσεις της 11ης Οικολογικής Γιορτής Καρδίτσας θα πραγματοποιηθούν από 22 έως 25 Σεπτέμβρη και θα περιλαμβάνουν επιστημονική ημερίδα που θα είναι αφιερωμένη στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση, καθώς επίσης και την καθιερωμένη εκθεσιακή αγορά βιολογικών προϊόντων, χειροτεχνίας και υλικού οικολογικών δραστηριοτήτων στο άλσος του Παυσιλύπου.

Το χαρακτηριστικό της εκθεσιακής αγοράς είναι ότι και σε αυτή συμμετέχουν μόνο παραγωγοί των οποίων τα προϊόντα τους είναι πιστοποιημένα από οργανισμούς ελέγχου και πιστοποίησης βιολογικών προϊόντων.

Ως γνωστόν και η 11η Οικολογική Γιορτή Καρδίτσας οργανώνεται από την ΟικόΣφαιρα α.μ.κ.ε. με συνδιοργανωτές την Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, το Δήμο Καρδίτσας, τη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, την ΑΝ.ΚΑ. ΑΕ, το Κέντρο Γενετικής Βελτίωσης Ζώων,  το Γεωπονικό  Σύλλογο και το Σύλλογο Φίλων Φυσικής Διαβίωσης και Υγιεινής Διατροφής.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα: www.oikologikigiorti.gr ή τηλεφωνείστε:  2441042363(εσωτ.110) 2441021000, 2441355242, 6976017907

.

 

Τελευταία τροποποίηση στις5 Σεπτεμβρίου 2011, 13:07
επιστροφή στην κορυφή

Ειδησεογραφία

Ειδήσεις ανά Δήμο

Αθλητισμός

Κεντρική Ελλάδα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ