Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Καρδίτσας για την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας Κύριο
- μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
- Κατηγορία Εκδηλώσεις
- Εκτύπωση
Η ιστορία των αγώνων των εργατριών στις αρχές του προηγούμενου αιώνα, καθώς και οι μετέπειτα αλλαγές που έφερε το φεμινιστικό κίνημα στη ζωή των γυναικών και τα διαχρονικά αιτήματά του, δεν έχουν μόνο αξία μνήμης.
Σε μια εποχή που διαλύονται οι κοινωνικοί θεσμοί και καταργούνται παροχές και δικαιώματα, οι συντρόφισσες του παρελθόντος μας διδάσκουν πόσο επίκαιρες είναι, στη σύγχρονη εποχή, οι θυσίες τους. Στις μέρες μας οι γυναίκες αποκλείονται ολοένα και περισσότερο από το δημόσιο χώρο. Οι μνημονιακές πολιτικές σε συνδυασμό με τις πατριαρχικές αντιλήψεις - που επανέρχονται επιθετικά σήμερα μαζί με το συντηρητισμό - στόχευσαν από την αρχή της κρίσης στις γυναίκες, αδιαφόρησαν παντελώς για τις ιδιαίτερες ανάγκες τους και κατάργησαν κάθε θετική διάκριση υπέρ τους. Η εργασία των γυναικών έχει μετατραπεί σε δουλεία με εξευτελιστικές αμοιβές, με άνιση αμοιβή για ίσης αξίας εργασία, συχνά χωρίς ασφάλιση, με μεταχείριση που περιέχει βία, απειλές, ηθική και σεξουαλική παρενόχληση, απολύσεις εγκύων και συνθήκες εργασίας που θυμίζουν 19ο αιώνα.
Ο άνισος καταμερισμός της εργασίας εντός του σπιτιού, η φροντίδα των νεαρότερων και των γηραιότερων μελών σε συνθήκες κατεδάφισης της δημόσιας κοινωνικής πρόνοιας, αναμφισβήτητα βαραίνει τις πλάτες των γυναικών, με συνέπειες τόσο στην προσωπική τους ζωή όσο και στην κοινωνική τους. Παράλληλα, παρά τις κατακτήσεις του φεμινιστικού κινήματος, τα δικαιώματα των γυναικών πλήττονται σε καθημερινές οικογενειακές ιστορίες που θάβονται στην κοινωνική σιωπή, ενώ έντονη είναι η άσκηση βίας, σε όλες τις μορφές της: σωματική, ψυχική, ενδοοικογενειακή ή στο δημόσιο χώρο.
Για όλα αυτά η Ν. Ε Καρδίτσας ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ διοργανώνει εκδήλωση την Παρασκευή 08/03 ώρα 7.00 μ.μ στο Παυσίλυπο. Θα παρευρεθεί και θα μιλήσει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Ηρώ Διώτη. Θα ακολουθήσει συζήτηση για ανταλλαγή απόψεων και διατύπωση προτάσεων και πρωτοβουλιών δράσης.
Μεσούσης της κρίσης οι γυναίκες ξαναπιάνουν το νήμα του αγώνα των απαρχών του γυναικείου κινήματος δίνοντας καθημερινά το παρόν στους συλλογικούς αγώνες, στις πρωτοβουλίες αλληλεγγύης, στα συλλαλητήρια και στον συντονισμό κινημάτων για να εμποδίσουν την κατεδάφιση δικαιωμάτων που κερδήθηκαν με αγώνες δεκαετιών. Ο καθημερινός αγώνας για επιβίωση, αξιοπρέπεια κι ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο στοχεύει σε μια κοινωνία σεβασμού των ανθρώπινων αξιών και απόλυτης ισότητας των φύλων.
Επειδή τα αυτονόητα του χθες έγιναν ογκώδη ερωτηματικά του σήμερα οι γυναίκες του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ δίνουν φωνή στα δικαιώματά τους, διεκδικούν και οργανώνονται στο όνομα του συλλογικού αγώνα για την ακύρωση των μνημονίων και την πορεία προς τον σοσιαλισμό.
ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ



















