.
.
.
.
.

Βλάβη στο σύστημα οξυγόνου του νοσοκομείου Καρδίτσας - Μεταφέρονται ασθενείς με COVID-19 στα Τρίκαλα (Ανανεώνεται) Κύριο

Βλάβη στο σύστημα οξυγόνου του νοσοκομείου Καρδίτσας - Μεταφέρονται ασθενείς με COVID-19 στα Τρίκαλα (Ανανεώνεται)
.

Πρόβλημα με το σύστημα παροχής οξυγόνου αντιμετωπίζει από τις 5 περίπου τα ξημερώματα της Δευτέρας (29/3), το νοσοκομείο Καρδίτσας, με αποτέλεσμα αριθμός νοσηλευόμενων να μεταβεί στο νοσοκομείο Τρικάλων, για να μην αντιμετωπίσει πρόβλημα.

Από εκείνη την χρονική στιγμή και μετά ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ και ξεκίνησε η διαδικασία μεταφοράς που βρίσκεται σε εξέλιξη. Οι μεταφερόμενοι ασθενείς προέρχονται από την ΜΕΘ COVID-19 (ένας ασθενής) και από την πνευμονολογική ΜΕΘ και ο αριθμός τους υπολογίζεται περί τα 15 άτομα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του KarditsaLive.Net το πρόβλημα εντοπίζεται στην βλάβη ενός μειωτή και ήδη βρίσκεται καθ’ οδόν τόσο κλιμάκιο τεχνικών όσο και τα απαραίτητα ανταλλακτικά που θα αποκαταστήσουν τη βλάβη.

Από την ώρα που παρατηρήθηκε η δυσλειτουργία βρέθηκε στο νοσοκομείο και ο εκτελών χρέη διοικητή, κ. Γρηγορίου, ο οποίος είναι διοικητής στο νοσοκομείο Τρικάλων και υπήρξε άμεσος συντονισμός ενεργειών για την μεταφορά και την περίθαλψη των ασθενών.

Ανανέωση 10.00

Η άφιξη του κλιμακίου των τεχνικών αναμένεται γύρω στις 11 το πρωί και θα γίνει αγώνας δρόμου για να επισκευαστεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Προς το παρόν οι ασθενείς που απαιτείται να έχουν υψηλή παροχή οξυγόνου και παραμένουν στο νοσοκομείο Καρδίτσας, εξυπηρετούνται από φορητές συσκευές, ενώ για όσους επιβάλλεται χαμηλή παροχή εξυπηρετούνται από το δίκτυο που έχει ακόμα αποθέματα.

Οι πληροφορίες πάντως αναφέρουν πως αν μέχρι τις 12 δεν αποκατασταθεί η βλάβη, πιθανόν να χρειασθούν και άλλες διακομιδές.

Ανανέωση 10.30

Ο κ. Γρηγορίου

.Το KarditsaLive.Net επικοινώνησε με τον διοικητή του νοσοκομείου κ. Γρηγορίου, ο οποίος μας επιβεβαίωσε την ύπαρξη της βλάβης στο σύστημα παροχής οξυγόνου, όπως και την αναμονή για την έλευση των τεχνικών που θα την αποκαταστήσουν.

Σε ότι αφορά τους ασθενείς που έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο του γειτονικού νομού, μας ενημέρωσε ότι έχουν διακομισθεί εννέα άτομα από τις απλές κλινικές COVID-19, ένα άτομο από την ΜΕΘ COVID-19 και ένα άτομο από την απλή ΜΕΘ, ενώ προωθείται η διακομιδή άλλων τεσσάρων από απλή κλινική COVID-19, που θα ανεβάσει τον αριθμό των μεταφερόμενων ασθενών σε 15.

Π.Κ.

Τελευταία τροποποίηση στις29 Μαρτίου 2021, 10:35
επιστροφή στην κορυφή

Ειδησεογραφία

Ειδήσεις ανά Δήμο

Αθλητισμός

Κεντρική Ελλάδα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ