.
.
..

Καρδίτσα: Συγκέντρωση και πορεία από ομάδα μαθητών (+Φώτο) Κύριο

Καρδίτσα: Συγκέντρωση και πορεία από ομάδα μαθητών (+Φώτο)

. sveronis panagiotis

Συγκέντρωση και πορεία στους δρόμους της Καρδίτσας, πραγματοποίησε το πρωί της Πέμπτης (6-12), ομάδα μαθητών ανήμερα της 10ης επετείου της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου.΄

Με βάση την υπογραφή στα πανό που ανήρτησαν και τις ανακοινώσεις που μοιράστηκαν στην κεντρική πλατεία η ομάδα των μαθητών αυτοαποκαλείται «Μαθητική Αντιφασιστική, Αυτοοργανωμένη Κίνηση Καρδίτσας.

.Οι συμμετέχοντες μαθητές παρέμειναν για μικρό χρονικό διάστημα στην πλατεία και ακολούθως φωνάζοντας συνθήματα έκαναν πορεία στους δρόμους της Καρδίτσας, με την κινητοποίηση να ολοκληρώνεται λίγο αργότερα.

Από τους μαθητές μοιραζόταν η ακόλουθη ανακοίνωση με την υπογραφή ως "Μαθητική Αντιφασιστική Αυτοοργανωμένη Κίνηση Καρδίτσας"

Στο δρόμο του Δεκέμβρη! Εμπρός για τις εξεγέρσεις της γενιάς μας!

Δέκα χρόνια πριν η σφαίρα της αστυνομίας χτύπησε ένα συμμαθητή μας, τον 15χρονο Αλέξη Γρηγορόπουλο. Ήταν άλλη μια ωμή κρατική δολοφονία, όπου το σύστημα έδειξε την απάνθρωπη και δολοφονική του φύση. Με αίμα προσπάθησε να καλλιεργήσει κλίμα φόβου και τρομοκρατίας στη νεολαία. Αποκαλύφθηκε ο ρόλος της αστυνομίας που ασκεί τη δολοφονική πολιτική του συστήματος, αλλά και των ΜΜΕ, που ως “παπαγαλάκια” του, προσπαθούσαν να καλύψουν το γεγονός. Σκοπός τους ήταν η νεολαία που αγαναχτεί βλέποντας τα δικαιώματα της να τσακίζονται να μην τολμάει να σηκώσει το κεφάλι να αγωνιστεί. Η νεολαία όμως δεν έσκυψε το κεφάλι! Ξεσηκώθηκε απέναντι στην κρατική καταστολή και τρομοκρατία, οργισμένη βγήκε στους δρόμους για να μην αφήσει αυτή τη δολοφονία αναπάντητη!

Δέκα χρόνια μετά, αντιμέτωποι με το ίδιο σύστημα που δολοφόνησε τον Αλέξη.

.Οι διαχειριστές αυτού του σάπιου καταπιεστικού και δολοφονικού συστήματος άλλαξαν τα τελευταία χρόνια αλλά συνεχίζουν να εφαρμόζουν την ίδια πολιτική. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ χτυπά τα δικαιώματα μας, περνά σκληρά μέτρα και μας οδηγεί στη φτώχεια. Θέλουν το λαό και τη νεολαία στη γωνία! Τρομοκρατούν τους αγώνες μας, χτυπούν τις διαδηλώσεις μας, χτυπούν το άσυλο και το δικαίωμα στο συνδικαλισμό, στήνουν και μαθητοδικεία για αγωνιστές μαθητές! Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση ξεπλένει τους φασίστες δολοφόνους της Χρυσής Αυγής και τους αφήνει να δρουν ανενόχλητα. Εξάλλου αυτοί πρέπει να φέρουν εις πέρας την πιο βρώμικη δουλειά για το σύστημα, να σπείρουν το μίσος και τον εθνικισμό!

Να κάνουμε καταλήψεις! Να φτιάξουμε μαθητικό κίνημα!

Έχουμε και σήμερα χίλιους λόγους να αγωνιστούμε! Η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο Γαβρόγλου χτυπάει τα δικαιώματα μας και μεγαλώνει τους ταξικούς φραγμούς στην εκπαίδευση. Φτιάχνει λύκειο - εξεταστικό κάτεργο, αυξάνει την ύλη στα μαθήματα και περιορίζει τα πεδία επιλογής. Κατηγοριοποιεί τους μαθητές με τα λεγόμενα τμήματα ελεύθερης πρόσβασης. Πρέπει μαζικά να αντισταθούμε στο νομοσχέδιο Γαβρόγλου!

Η οργή μας τους φοβίζει ακόμα! Να κάνουμε το φόβο τους πραγματικότητα!

Φοβούνται την οργή μας και για αυτό χτυπούν και τρομοκρατούν τη νεολαία. Φοβούνται άλλο ένα Δεκέμβρη, όπου ο λαός και νεολαία θα βγουν μαζικά στους δρόμους να αντισταθούν! Αν κάτι πρέπει να διδαχτούμε από το Δεκέμβρη είναι ότι για να είναι η οργή μας νικηφόρα δεν πρέπει να βρει διεξόδους εκτόνωσης, αλλά διέξοδο στην οργανωμένη και συλλογική αντίσταση. Ως μαθητές οργανωμένα και συλλογικά, με αιτήματα να οργανώσουμε την αντίσταση μας απέναντι στο σύστημα που δολοφόνησε τον Αλέξη. Στους νικηφόρους αγώνες του σήμερα θα τον τιμήσουμε!

• Αγώνας της νεολαίας ενάντια στον ιμπεριαλισμό, στον πόλεμο και στον φασισμό!

• Όχι στον πόλεμο! Ναι στην φιλία των λαών!

• Έξω οι φασίστες από τα σχολεία! Κανένας μαθητής σε εθνικιστικά συλλαλητήρια!

• Όλοι στον αγώνα για σπουδές – δουλεία – ελευθερίες

.

 

επιστροφή στην κορυφή

Ειδησεογραφία

Ειδήσεις ανά Δήμο

Αθλητισμός

Κεντρική Ελλάδα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ