.
.
.
.
.

Να ιδρυθεί Κέντρο Υγείας στην Πεζούλα θα επιδιώξει ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα Κύριο

Να ιδρυθεί Κέντρο Υγείας στην Πεζούλα θα επιδιώξει ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα
.

Ομόφωνη απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο Λίμνης Πλαστήρα πάρθηκε το απόγευμα της Τρίτης (8/10) για την ίδρυση Κέντρου Υγείας στο Δήμο με έδρα την Πεζούλα.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα Παν. Νανος, που ήταν και εισηγητής της πρότασης, πρόκειται για μια δύσκολη υπόθεση ωστόσο μπορεί να γίνει εφικτό το εγχείρημα. Πρότεινε να παραχωρηθεί το κτίριο του Δημοτικού Ξενώνα Πεζούλας που μετά από κατάλληλη διαμόρφωση θα μπορέσει να φιλοξενήσει το Κέντρο Υγείας επιτρέποντας στους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες να έχουν υπηρεσίας υγείας χωρίς να χρειάζεται να καταφεύγουν στο νοσοκομείο Καρδίτσας ή σε ιδιώτες ιατρούς.

Ο κυμαινόμενος πληθυσμός κατά τις περιόδους με αυξημένη τουριστική κίνηση όπως και η ορεινότητα είναι τα επιχειρήματα στα οποία θα προσπαθήσει να "πατήσει" ο Δήμος για να γίνει κατορθωτό το εγχείρημα με τον Δήμαρχο να χρησιμοποιεί ως παραδείγματα περιπτώσεις νησιών με μικρό πληθυσμό που όμως έχουν καταφέρει να ιδρύσουν Κέντρο Υγείας. Ο Κος Νάνος παράλληλα ενισχύοντας την αναγκαιότητα ανέφερε τις κατασκηνώσεις που λειτουργούν στο Δήμο τους καλοκαιρινούς μήνες, τις αθλητικές δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρα στην ευρύτερη περιοχή αλλά και το ότι σκοπός της νέας Δημοτικής Αρχής είναι να επενδύσει στην προσπάθεια αύξησης του τουρισμού για 365 ημέρες το χρόνο.

Να σημειώσουμε ότι από τον πρόεδρο της κοινότητας Πεζούλας υπήρξαν αναφορές ως προς το ότι θα χρειαστούν αρκετές παρεμβάσεις στο κτίριο για να καταστεί λειτουργικό ωστόσο και ο ίδιος ήταν θετικός στο να προχωρήσει η πρόταση.

Όπως τόνισε ο Κος Νάνος με την θετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου -κάτι που έγινε ομόφωνα- θα ακολουθήσει σχετικό αίτημα προς την 5η ΥΠΕ και εφόσον υπάρξει σχετική έγκριση θα υποβληθεί το αίτημα προς το Υπουργείο Υγείας.

Κλείνοντας, να αναφέρουμε ότι η υπάρχουσα κατάσταση από πλευράς δομών υγείας στην περιοχή είναι τρία Περιφερειακά Ιατρεία σε Μεσενικόλα, Πεζούλα και Καρίτσα και τα αντίστοιχα Καροπλεσίου και Καστανιάς του Δήμου Καρδίτσας που όμως αντιμετωπίζουν πολλές φορές προβλήματα στελέχωσης.

Τελευταία τροποποίηση στις8 Οκτωβρίου 2019, 20:34
επιστροφή στην κορυφή

Ειδησεογραφία

Ειδήσεις ανά Δήμο

Αθλητισμός

Κεντρική Ελλάδα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ