.
.
..

Πρόγραμμα κυκλοφοριακής αγωγής στο Δ.Μουζακίου Κύριο

Πρόγραμμα κυκλοφοριακής αγωγής στο Δ.Μουζακίου

. sveronis panagiotis

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μουζακίου, ο Δήμος Μουζακίου, το Αστυνομικό Τμήμα Μουζακίου και οι Σχολές Οδηγών του Δήμου σχεδίασαν και υλοποιούν ολοκληρωμένο πρόγραμμα Κυκλοφοριακής Αγωγής.Το πρόγραμμα απευθύνεται σε πρώτη φάση σε μαθητές και εκπαιδευτικούς των σχολείων Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης του Δήμου, ενώ στόχος είναι στην πορεία να υλοποιηθεί και από ευρύτερες ομάδες ενήλικων.

Βασικοί στόχοι του προγράμματος είναι: Να γνωρίσουν οι μαθητές τι σημαίνει «Κυκλοφοριακή Αγωγή», να αντιληφθούν με σαφήνεια πώς λειτουργούν τα σήματα και τι σημαίνει το καθένα, να ευαισθητοποιηθούν σε διάφορα θέματα Κυκλοφοριακής Αγωγής, να αποκτήσουν κυκλοφοριακή συνείδηση και να αποκτήσουν θετική στάση στα θέματα οδικής ασφάλειας.

Το πρόγραμμα αναπτύσσεται σε δύο φάσεις και περιλαμβάνει θεωρητικό και πρακτικό μέρος. Το θεωρητικό μέρος περιλαμβάνει συμπλήρωση ερωτηματολογίου από τους μαθητές, παρουσιάσεις και ενημέρωση στο σχολείο από εκπαιδευτικούς του Κ.Π.Ε. Μουζακίου και τον διοικητή  του Αστυνομικού Τμήματος  Μουζακίου ενώ το πρακτικό υλοποιείται στο πεδίο και συγκεκριμένα στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Μουζακίου.

Ήδη το πρόγραμμα ξεκίνησε την Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011  από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Μουζακίου και οι μαθητές της Γ, Δ, Ε τάξης παρακολούθησαν  σε πρώτη φάση το θεωρητικό μέρος. Στο μέρος αυτό γίνεται ενημέρωση από εκπαιδευτικούς του Κ.Π.Ε. Μουζακίου για τα μεταφορικά μέσα από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, για τα  μαζικά  μέσα μεταφοράς, τη σημασία της  ορθολογικής τους  χρήσης, τα θετικά που προσφέρουν στον άνθρωπο αλλά και τις αρνητικές επιπτώσεις τους κυρίως στο περιβάλλον. Επίσης γίνεται παρουσίαση και ενημέρωση από πλευράς Αστυνομίας για βασικούς κανόνες του Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ),  τη σωστή κυκλοφοριακή συμπεριφορά, καθώς και τι πρέπει να προσέχουν και να γνωρίζουν  οδηγοί και πεζοί, έτσι ώστε να κυκλοφορούν με ασφάλεια.

Το πρόγραμμα  για τις παραπάνω τάξεις θα ολοκληρωθεί με την επίσκεψη των μαθητών στο πεδίο, Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Μουζακίου, την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011.

.

 

Τελευταία τροποποίηση στις16 Νοεμβρίου 2011, 12:46
επιστροφή στην κορυφή

Ειδησεογραφία

Ειδήσεις ανά Δήμο

Αθλητισμός

Κεντρική Ελλάδα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ