.
.
.
.
.

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις κατά της υποβάθυμισης του νομού Κύριο

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις κατά της υποβάθυμισης του νομού
.

Συνεδρίασε το απόγευμα της Τρίτης 31 Μαΐου 2011 στο Γραφείο του Δημάρχου Καρδίτσας η Συντονιστική Επιτροπή των τοπικών φορέων, προκειμένου να αξιολογήσουν την πορεία των κινητοποιήσεων ενάντια στην απόφαση του Υπουργείου Παιδείας

για τη μη εισαγωγή σπουδαστών στο Τμήμα Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικών Πόρων του Παραρτήματος Καρδίτσας του ΤΕΙ Λάρισας για το ακαδημαϊκό έτος 2011-2012, αλλά και τις εξελίξεις στο θέμα της υποβάθμισης του Νοσοκομείου και να αποφασίσουν την κλιμάκωσή τους.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο π. Λ. Κρικέλλης ως εκπρόσωπος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη κ.κ. Κυρίλλου,  ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Β. Τσιάκος, ο Πρόεδρος της ΤΕΔΚ κ. Γ. Κωτσός, ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Κ. Παπαλός, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ορ. Ψαχούλας, ο Αντιδήμαρχος κ. Λ΄. Τσιούκης, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου κ. Στ. Γούλας, ο Α’ Αντιπρόεδρος και το μέλος του Επιμελητηρίου Καρδίτσας κ.κ. Β. Παππάς και Ηλ. Αντωνίου αντίστοιχα, η Γραμματέας της Ν.Ε. του ΤΕΕ κ. Μαρ. Κατσιφού, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικών Πόρων κ. Ι. Χουλιάρας, ο καθηγητής του Τμήματος κ. Βραχνάκης ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Χ. Παπαδημητρίου και ο συνεργάτης του Δημάρχου Καρδίτσας κ. Αντ. Κωνσταντέλλος.

Στη σύσκεψη εκτιμήθηκε ως επιτυχημένη και η νέα κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης στο ΙΚΑ Καρδίτσας, ενώ η δήλωση του Υπουργού Υγείας κ. Λοβέρδου για το Νοσοκομείο Καρδίτσας και οι θετικές ενδείξεις για αποδοχή του αιτήματος συνάντησης με την Υπουργό Παιδείας κ. Αν. Διαμαντοπούλου αξιολογούνται ως ενθαρρυντικά μηνύματα για την ανταπόκριση των κινητοποιήσεων.

Για τη συνέχεια του αγώνα οι φορείς αποφάσισαν να συγκεντρωθούν την Τετάρτη 1 Ιουνίου στις 09.00 το πρωί στο κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας (πρώην Νομαρχία) και στη συνέχεια θα περιοδεύσουν στο κέντρο της πόλης διανέμοντας κάλεσμα για τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα διοργανωθεί την Πέμπτη 2 Ιουνίου στις 8.30 μ.μ. στην Κεντρική Πλατεία.

Οι φορείς θα παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη τύπου στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας ( Νομαρχία) στις 12:00 της Τετάρτης 1 Ιουνίου 2011.

Ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Κώστας Παπαλός σχετικά με τη συνέχεια των κινητοποιήσεων δήλωσε τα εξής:

« Ο αγώνας των φορέων και των πολιτών της περιοχής μας ενάντια στην υποβάθμιση της Καρδίτσας συνεχίζεται με δυναμικό τρόπο και καθημερινά κλιμακώνεται.

Τα μηνύματα που στέλνει ο αγώνας μας στην κεντρική εξουσία δυναμώνουν μέρα με την ημέρα και ήδη έχουν τα πρώτα αποτελέσματα.

Η δήλωση του Υπουργού Υγείας για το Νοσοκομείο και τα μηνύματα που έχουμε για αποδοχή του αιτήματός μας για συνάντηση με την Υπουργό Παιδείας κ. Αν. Διαμαντοπούλου είναι ενθαρρυντικές ενδείξεις ότι η φωνή μας αρχίζει να ακούγεται.

Το πιο ενθαρρυντικό όμως είναι η συμμετοχή του κόσμου που καθημερινά αυξάνεται και θα συνεχίσει να αυξάνεται, γιατί όλοι πλέον έχουν συνειδητοποιήσει ότι αν μείνουμε απαθείς σε ό,τι θίγει τα συμφέροντα του τόπου μας και δεν αγωνιστούμε το μέλλον θα είναι δυσοίωνο.

Η Καρδίτσα δεν αξίζει ένα τέτοιο μέλλον και είμαστε αποφασισμένοι να αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για να ανατρέψουμε κάθε απόφαση και ενέργεια που υποβαθμίζει τον τόπο μας.»

 Στο κάλεσμα που θα διανείμουν την Τετάρτη οι φορείς αναφέρονται τα εξής:

 

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΦΟΡΕΩΝ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ  ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 2/6/2011 ΚΑΙ ΩΡΑ 8.30 ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

 • ΟΛΟΙ στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για να βρεθούν λύσεις στα οξυμένα προβλήματα του Νομού
 • ΟΧΙ στο κλείσιμο Τμημάτων των ΤΕΙ και σχολείων
 • ΟΧΙ στο κλείσιμο Κλινικών του Νοσοκομείου Καρδίτσας
 • ΟΧΙ στο σταμάτημα των έργων της εκτροπής του Αχελώου
 • ΟΧΙ στο σταμάτημα των έργων του Ε65
 • ΑΓΩΝΑΣ ενάντια στην πολιτική του μαρασμού και την απομόνωση
 • ΑΓΩΝΑΣ ενάντια στην πολιτική του αφανισμού εμπόρων και βιοτεχνών
 • ΑΓΩΝΑΣ ενάντια στην πολιτική του ξεκληρίσματος Αγροτών – Εργατών
 • ΑΓΩΝΑΣ για να βρουν δουλειά τα παιδιά μας στον τόπο μας.
 • ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ: ΟΧΙ άλλα μεγάλα λόγια


ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 2/6/2011 στις 8.30 μ.μ. το ΒΡΑΔΥ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

 • Αυτόν τον αγώνα που ξεκινήσαμε θα τον συνεχίσουμε μέχρι τη ΝΙΚΗ


ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΦΟΡΕΩΝ

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΘΕΣΣΑΛΙΩΤΙΔΟΣ ΚΑΙ ΦΑΝΑΡΙΟΦΕΡΣΑΛΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

ΤΕΔΚ

ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΕΕ

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΑΔΕΔΥ

ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ – ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΤΕΙ

Τελευταία τροποποίηση στις31 Μαΐου 2011, 21:06
επιστροφή στην κορυφή

Ειδησεογραφία

Ειδήσεις ανά Δήμο

Αθλητισμός

Κεντρική Ελλάδα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ