Συνεχίζονται οι εργασίες κλαδέματος στην Καρδίτσα – ελλείψεις προσωπικού στη Δ/νση Καθαριότητας και Πρασίνου (+Φωτο +Βίντεο) Κύριο
- μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
- Κατηγορία Τοπική Επικαιρότητα
- Εκτύπωση
Συνεχίζονται οι εργασίες κλαδέματος στον ιστό της πόλης, άλλα και στις τοπικές κοινότητες του Δήμου Καρδίτσας από το Τμήμα Πρασίνου.
Σε δηλώσεις του στο KarditsaLive.Net ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Φώτης Παπαδημητρίου είπε πως δόθηκε προτεραιότητα στους καθαρισμούς των σχολικών συγκροτημάτων του Δήμου, κατά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και πως αυτό το διάστημα οι εργασίες επικεντρώνονται σε κεντρικές οδούς της πόλης.
Αναφερόμενος στο ανθρώπινο δυναμικό, τόνισε πως υπάρχουν ελλείψεις.
Όπως εξήγησε ο κ. Παπαδημητρίου, στη Διεύθυνση Καθαριότητας Ανακύκλωσης και Πρασίνου υπηρετούν 109 τακτικοί υπάλληλοι, οι οποίοι αδυνατούν να καλύψουν τις ανάγκες όλου του Δήμου. Για το λόγο αυτό, προσελήφθησαν 15 άτομα με δίμηνες συμβάσεις, οι οποίοι συμβάλλουν τα μέγιστα.
Διευκρίνισε δε πως το πρόβλημα δεν μπορεί να λυθεί με τα «δίμηνα» γιατί δεν έχουν εξειδίκευση, αλλά με την πρόσληψη μόνιμων υπαλλήλων.
Όσο για το στόλο των οχημάτων, ο κ. Παπαδημητρίου είπε πως μέσω του προγράμματος «ΘΕΣΣΑΛΙΑ 2021-2027» που χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και την Ευρωπαϊκή Ένωση, εγκρίθηκε η προμήθεια τεσσάρων οχημάτων.
Και συγκεκριμένα:
1.Ενός ημιφορτηγού με πυροσβεστικό και εκχιονιστικό εξοπλισμό, αξίας 100.000,00 €
2.Δύο ημιφορτηγών με εκχιονιστικό εξοπλισμό, αξίας 162.000,00 €
3.Ενός λαστιχοφόρου φορτητή, αξίας 138.000,00 €.
Λ.Μ.





















