.
.

Άρθρα

Μενέλαος Παπαδημητρίου: "Φράγμα Αυλακίου (Καταφυλλίου) στην κοιλάδα Αχελώου. "Θα δεις Αγγέλω μ’ θάματα, Χριστό να πλεί (πωλεί) κρεμμύδια" λέμε εμείς στην Αργιθέα

Στις 22 Σεπτεμβρίου 2021 είχα κάνει στην ιστοσελίδα μου την παρακάτω ανάρτηση σε σχέση με <<το προετοιμαζόμενο>> νέο φράγμα στον Αχελώο, επονομαζόμενο φράγμα Αργυρίου ενώ πρόκειται, αν κατασκευασθεί, να είναι στο Αρδάνοβο Καταφυλλίου και στο Μεσόπυργο Άρτας, εκφράζοντας και την προσωπική μου θέση, ήτοι:

  • Κατηγορία Άρθρα

Δήλωση του Τάσου Τσιαπλέ, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Θεσσαλίας, για την Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών

Σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών, ενώνουμε τη φωνή μας με εκείνη των νοσηλευτών και όλων των υγειονομικών, που εργάζονται εντατικά με αυταπάρνηση για 6 ημέρες την εβδομάδα, με ένα ρεπό, με δεκάδες χρωστούμενα ρεπό και ημέρες κανονικής άδειας, σε άσχημες συνθήκες, απέναντι στις διαχρονικές αντιλαϊκές πολιτικές υποστελέχωσης, υποχρηματοδότησης και εμπορευματοποίησης της δημόσιας υγείας απ’ όλες τις αστικές κυβερνήσεις, που με το «νέο ΕΣΥ» της κυβέρνησης της Ν.Δ, γίνεται ακόμα χειρότερη η κατάστασή του.

  • Κατηγορία Άρθρα

Η 5η ΥΠΕ για την παγκόσμια ημέρα νοσηλευτών

«Η Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών (12η Μαΐου), σηματοδοτεί μια ημερομηνία σταθμό για όλους τους Νοσηλευτές κάθε χρόνο, καθώς έρχεται να τιμήσει όλους αυτούς τους ανθρώπους που συμβάλλουν με κάθε τρόπο τόσο στην πρόληψη και προαγωγή της υγείας όσο και στην περίθαλψη και αποκατάσταση του ασθενή.

  • Κατηγορία Άρθρα

Δημήτρης Παπακώστας: "Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης: Μείζον θέμα για τον πολιτισμό μας η κακοποίηση ανθρώπων"

Έχουμε αναφερθεί επανειλημμένα στο μείζον πρόβλημα της κακοποίησης, της ενδοοικογενειακής βίας στην δυστοπική και παρανοϊκή εποχή μας.

  • Κατηγορία Άρθρα

Γ. Κρανιάς: "Το νέο αίσχος των σιδηροδρομικών δρομολογίων της δυτικής Θεσσαλίας"

Οι ενδείξεις ήταν ήδη πολλές  και όσα έγινε γνωστό ότι θα ισχύουν από την ερχόμενη Κυριακή καθόλου δεν εξέπληξαν όσους προσπαθούν και αγωνίζονται χρόνια τώρα ώστε να μην καταργηθεί ο σιδηρόδρομος στη δυτική Θεσσαλία.

  • Κατηγορία Άρθρα

Δημήτρης Παπακώστας: "Μπαράζ εκατομμυρίων: Η Περιφ. Θεσσαλιας ...χοντρό χρήμα για οδικό δίκτυο σε Κλεισούρα - Γιαννωτά - Λυκούδι κ Πύθιο - Καλύβια Ελασσόνας!!!"

Συνεχίζεται το μπαράζ ,ο χορός εκατομμυρίων από ΠΔΕ Θεσσαλίας για δρόμους Ν Λάρισας - μετά το 1.500.000€ για Στέγαστρο Ροδιάς Τυρνάβου , ενώ δεν κινείται ... φύλλο για χωματόδρομους Περιοχής Αργιθεας -Αχελωου (Ρογκια Βραγκιανων - Αργυρι - Β Μάραθο - Μ Σκάλα κα), του Ιτάμου ( Καροπλεσι - Μολόχα - Ρογκάκια κα ).

  • Κατηγορία Άρθρα

Μενέλαος Παπαδημητρίου: "Ε.Ο.Σ.Κ. και δράσεις στην Αργιθέα: Το Ταμπούρι Γ. Καραϊσκάκη ξανά στο προσκήνιο"

Στο 3ήμερο 30.4 ως και 2.5.2022 πραγματώθηκαν οι εθελοντικές δράσεις του Eλληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Καρδίτσας (ΕΟΣΚ) που είχαν προγραμματισθεί για την 25η Μαρτίου 2022 (<< Στα χνάρια των ηρώων του ’21>>) και είχαν αναβληθεί λόγω κακοκαιρίας (χιονόβροχα).

  • Κατηγορία Άρθρα

Δημ. Παπακώστας: "Πιλοτικό Σχέδιο Ανάπτυξης Ορεινών περιοχών: Για πρώτη φορά master Plan ή συνέχεια της ΚΥΑ 2007 /Δ.Σιούφα - ΓΓ Σπύρου Παπαδόπουλου επι Κ Καραμανλή;"

Εν πρώτοις από τα θετικά : Άριστη η πρωτοβουλία των 33 ορεινών Δημάρχων της χώρας και η αποδοχή του Πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη να συναντηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου ,να συζητήσουν και να δρομολογήσουν λύσεις στα ζωτικά προβλήματα του ορεινού χώρου (δεύτερη σε ορεινότητα η Ελλάδα στην ΕΕ μετά την Αυστρία - και πρώτη σε νησιωτικότητα).

  • Κατηγορία Άρθρα
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Ειδησεογραφία

Ειδήσεις ανά Δήμο

Αθλητισμός

Κεντρική Ελλάδα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ