.
.
.
.
.

Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2019

Τελευταίος "τερματισμός" για τον ιστορικό, Γυμναστικό Σύλλογο Καρδίτσας

Ο Γυμναστικός Σύλλογος Καρδίτσας μετρά 63 χρόνια ιστορίας και ανάδειξης πολλών κορυφαίων αθλητών ακόμα και σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά πλέον όλα δείχνουν ότι πέφτουν τίτλοι τέλους στην λειτουργία του.

Υπόμνημα του Σ.Β.Θ.Σ.Ε. στον Υπουργό Οικονομικών για την κατάργηση της ειδικής εισφοράς 0,6%

Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδος, απευθύνθηκε με Υπόμνημά του προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρα και τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Απ. Βεσυρόπουλο, αναφερόμενος στη νομοθετική ρύθμιση του άρθρου 63 του Ν. 4607/2019,

Ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Α/βάθμιας για τις συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων

Μετά τις σαρωτικές συγχωνεύσεις των σχολείων της περιοχής μας, λίγα χρόνια πριν, νέος κύκλος κατάργησης, νηπιαγωγείων αυτή τη φορά, επιχειρείται χωρίς απ' όσο γνωρίζουμε να είναι απαίτηση του Υ. ΠΑΙ. Θ.!

Η Διεύθυνση Π. Ε. Καρδίτσας προτείνει τη συνένωση των νηπιαγωγείων : 2ο με 15ο, 9ο με 14ο,13ο με 21ο και 12ο με 20ο.

Δεν είναι μόνο οι οργανικές θέσεις εκπαιδευτικών, η απώλεια των οποίων δεν πρόκειται να αναπληρωθεί ποτέ! Οι τραγικές κτιριακές υποδομές πολλών νηπιαγωγείων (ισόγεια καταστήματα χωρίς αύλειο χώρο, εξωτερικές τουαλέτες, αίθουσες που αποτελούν αποδυτήρια γυμναστηρίου κλπ) τις οποίες έχουμε επισημάνει πολλάκις σε συνδυασμό με την αύξηση των μαθητών ανά τμήμα (ως απότοκο των συνενώσεων) είναι βέβαιο πως θα λειτουργήσει σε βάρος της παρεχόμενη εκπαίδευσης. Κατά συνέπεια και σε βάρος των μικρών μαθητών.

Από τα νηπιαγωγεία που προτείνονται για συνένωση μόνο το 2ο και 15ο αποτελούν σύγχρονη σχολική μονάδα, αφού άλλωστε κατασκευάστηκε λίγα χρόνια πριν, χωρίς και από εκεί να λείπουν τα προβλήματα. Σε αίθουσα 25-30τμ αλήθεια πόσα νήπια να χωρέσουν όταν θα πρέπει να υπάρχουν τραπέζια, καρεκλάκια, υλικά, κατασκευές και πόσα άλλα;

Διεκδικούμε:

● Καμία συγχώνευση-συνένωση-κατάργηση νηπιαγωγείων να μη γίνει.

● Καμία χαμένη οργανική θέση.

● Να ανακληθεί η πρόταση για συγχωνεύσεις από τη Δ/νση Π. Ε. Καρδίτσας.

Για το Δ.Σ.

Εκδήλωση με θέμα "Εμμηνόπαυση και καρδιά" στην κοινότητα Ξινονερίου

Ο πρόεδρος της κοινότητας Ξινονερίου Φουστανας Δημήτριος, το Τοπικό Συμβούλιο και ο Μορφωτικός Σύλλογος Ξινονερίου, διοργανώνουν στο χώρο του δημοτικού σχολείου την Κυριακή 24 Νοεμβρίου και ώρα 17:30 ενημερωτική εκδήλωση με θέμα "Εμμηνόπαυση και καρδιά".

Ιερά Μητρόπολη: Ημερολόγιο εκκλησιασμών την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου

O Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 8:00΄μ.μ., θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Εσπερινού της ιεράς Αγρυπνίας επί τη ιερά μνήμη του εν αγίοις πατρός ημών Γρηγορίου Ακραγαντίνων και θα ομιλήσει στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Δαφνοσπηλιάς.

Ειδησεογραφία

Ειδήσεις ανά Δήμο

Αθλητισμός

Κεντρική Ελλάδα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ