.
.
.
.
.

Τρίτη, 04 Απριλίου 2023

Την ύπαρξη τεσσάρων γαλαξιών από το νεαρό Σύμπαν επιβεβαιώνει το τηλεσκόπιο James Webb

Η αδιαμφισβήτητη ύπαρξη τεσσάρων γαλαξιών που χρονολογούνται όταν το Σύμπαν ήταν ηλικίας μόλις 300-500 εκατομμυρίων ετών επιβεβαιώνεται μέσα από εικόνες και φασματοσκοπική ανάλυση δεδομένων από το διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb. Η έρευνα παρουσιάζεται σε δύο δημοσιεύσεις στο περιοδικό «Nature Astronomy».

Απαγγέλθηκαν 34 κατηγορίες στον πρώην πρόεδρο των Η.Π.Α. Ντόναλντ Τραμπ

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αποχώρησε από το δικαστήριο του Μανχάταν, ύστερα από σχεδόν μία ώρα, αφού νωρίτερα του απαγγέλθηκαν 34 κατηγορίες περί παραποίησης επαγγελματικών εγγράφων σε σχέση με την καταβολή χρημάτων στην πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς το 2016.

Β. Τσιάκος: Για απαλλαγή (των υπαρχόντων έργων) από τα περιβαλλοντικά, η κήρυξη της Δ.Ε. Ιτάμου σε κατάσταση πολιτικής προστασίας

Τη θέση ότι η Δημοτική Ενότητα Ιτάμου κηρύχθηκε σε κατάσταση Πολιτικής Προστασίας, προκειμένου να απαλλαγούν από τα περιβαλλοντικά τα ήδη ενταγμένα έργα, εξέφρασε ο δήμαρχος Καρδίτσας Βασίλης Τσιάκος κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου της Τρίτης 4 Απριλίου.

Μπάμπης Παπαδόπουλος: «Η εικοσάχρονη απουσία του ΠΑΣΟΚ λειτούργησε αρνητικά για την κοινωνία και τους πολίτες»

Τις καθημερινές του επαφές με πολίτες στα καφενεία του Ν. Καρδίτσας συνεχίζει ο πρώην Δήμαρχος Σοφάδων και υπ. Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μπάμπης Παπαδόπουλος. Ακρίβεια, ανεργία, ανασφάλεια, κόστος παραγωγής αποτέλεσαν τα κυρίαρχα ζητήματα συζήτησης στο Καππαδοκικό και τα Γεφύρια.

Φοιτητικός Σύλλογος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής: Πορεία διαμαρτυρίας την Τετάρτη (5/4) για την κατοχύρωση επαγγελματικών δικαιωμάτων

Σε έκτακτη Γενική Συνέλευση του Φοιτητικού Συλλόγου του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στις 3/4, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί πορεία διαμαρτυρίας αύριο, Τετάρτη 5 Απριλίου, και ώρα 11:30 π.μ., η οποία θα έχει ως σημείο έναρξης το τμήμα μας (τέρμα οδού Τεμπονέρα) και σημείο τερματισμού την κεντρική πλατεία, όπου και θα παραμείνουμε σε στατική διαμαρτυρία.

Ειδική αργία διατραπεζικών συναλλαγών στο ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα στις 7 και 10 Απριλίου 2023

Το Διευρωπαϊκό Αυτοματοποιημένο σύστημα ταχείας μεταφοράς κεφαλαίων σε συνεχή χρόνο (σύστημα ΤARGET2), όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ), θα παραμείνει κλειστό την 7η και την 10η Απριλίου 2023, (δηλαδή τη Μεγάλη Παρασκευή και τη δεύτερη ημέρα του Πάσχα των Καθολικών).

Προβλήματα απορροής υδάτων στις νέες παιδικές χαρές της Καρδίτσας

Η δυνατή βροχόπτωση την Δευτέρα και την Τρίτη, 3 και 4 Απριλίου, άφησε λιμνάζοντα νερά στην ολοκαίνουρια παιδική χαρά της περιοχής Τσαπόχα, στις νέες εργατικές κατοικίες.

Σοβαρό το πρόβλημα στη στέγη του νηπιαγωγείου Μητρόπολης που ανέδειξε το πρωινό ρεπορτάζ του KarditsaLive.Net

Το θέμα που ανέδειξε το πρωινό ρεπορτάζ του KarditsaLive.Net για την προβληματική στέγη του νηπιαγωγείο Μητρόπολης και τους κινδύνους που εγκυμονεί, απασχόλησε το Δημοτικό Συμβούλιο Καρδίτσας το απόγευμα της Τρίτης (4/4), μετά από ερώτημα του κ. Κρανιά που επικαλέστηκε το δημοσίευμα.

ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑ ΔΗΜΟ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ