Ξεκινά την Πέμπτη το 31ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας Κύριο
- μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
- Κατηγορία Εκδηλώσεις
- Εκτύπωση
Μια τεράστια διοργάνωση ξεκινά σήμερα, Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013 στις 9:00 το βράδυ στην Καρδίτσα, στη μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων του Thessalikon Grand Hotel.
Στο 31ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας, που θα γίνει από 4-13 Ιουλίου 2013 θα λάβουν μέρος κορυφαίες Χορωδίες, συμφωνικές ορχήστρες, σολίστ οργάνων και Όπερας από την Ελλάδα και το εξωτερικό, προσφέροντας ένα πρόγραμμα που δεν συναντά κανένας σε επαρχιακή πόλη.
Για δέκα μέρες η Καρδίτσα γίνεται το κέντρο μιας πλούσιας πνευματικής και καλλιτεχνικής ζύμωσης, προσφέροντας στους πολίτες εκδηλώσεις πολύ υψηλού επιπέδου.
To Φεστιβάλ είναι αφιερωμένο τιμητικά στον Κωνσταντίνο Καβάφη (1863-1933) για τα 150 χρόνια από την γέννησή του και στους Giuseppe Verdi (1813-1901) για τα 200 χρόνια από την γέννησή του, Benjamin Britten (1913-1976) για τα 100 χρόνια από την γέννησή του και Richard Wagner (1813-1883) για τα 200 χρόνια από την γέννησή του, τους οποίους τιμά φέτος όλος o κόσμος.
Το συγκεκριμένο Φεστιβάλ, στο οποίο έχουν λάβει μέρος κορυφαίες χορωδίες από κάθε γωνιά της γης, διακεκριμένες ορχήστρες και σπουδαίοι σολίστ, οργανώνεται από το 1983 στην Καρδίτσα και αποτελεί κορυφαίο καλλιτεχνικό γεγονός, ενώ υλοποιείται υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Μαέστρου και Καθηγητή Νίκου Ευθυμιάδη.
Το Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας συνεχίζει μακριά από λαϊκισμούς, εμπορικά κυκλώματα και κινήσεις εντυπωσιασμού, να αποτελεί μια σημαντική τομή για την Αισθητική Αγωγή και τον πολιτισμό της Ελλάδος, της Περιφέρειας Θεσσαλίας και ειδικότερα της Καρδίτσας.
Το πρόγραμμα θα παρουσιάσει ο γνωστός παρουσιαστής Αλέξης Κωστάλας και η Βάσω Μακρή.Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται στο THESSALIKON GRAND HOTEL, ενώ παράλληλες εκδηλώσεις γίνονται στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ωδείου Ευθυμιάδη.
Στο 31ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας συμμετέχουν καλλιτέχνες, σολίστ, Χορωδίες από Ιταλία, Ρωσία, Αλβανία και Ελλάδα και το πρόγραμμα περιλαμβάνει τα ακόλουθα αφιερώματα:
1) «100 ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ», στην επίσημη έναρξη σήμερα Πέμπτη 4 Ιουλίου στις 9:00 το βράδυ κατά την οποία η σοπράνο Κατερίνα Αποστολοπούλου ερμηνεύει τραγούδια από τον Θ.Σακελλαρίδη και τον Κ. Γιαννίδη μέχρι τον Μίμη Πλέσσα και το Μίκη Θεοδωράκη,
2) Αφιέρωμα στην Αγγελική Βαρελά συγγραφέα παραμυθιών, η οποία θα παρευρίσκεται το Σάββατο στην παρουσίαση με την 70μελή Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Βόλου – την παιδική Χορωδία – τη χορωδία της προπαιδείας, που θα παρουσιάσουν το παραμύθι «Για ένα ποτήρι γάλα» μέσα από ένα ιδιαίτερο πάντρεμα της Μουσικής και των Παραστατικών Τεχνών και μεταμορφώνεται σε ένα πολύ ξεχωριστό Μουσικό Παραμύθι, σε σύνθεση Ανδρέα Μιμαίου.
3) Αφιέρωμα στον Καβάφη, καθώς η ομάδα «ΚΑΒΑΦΗΣ» του Πολιτιστικού Συλλόγου Άνω Σύρου θα παρουσιάσει μία εξαιρετική μουσικοποιητική παράσταση αφιερωμένη στο μεγάλο Αλεξανδρινό ποιητή Κωνσταντίνο Καβάφη, με γνωστά τραγούδια και απαγγελίες ποιημάτων.
4) Αφιέρωμα στη μουσική και τα τραγούδια από τον παγκόσμιο κινηματογράφο και το θέατρο με τίτλο «ΗΧΟΙ ΤΩΝ ΕΙΚΟΝΩΝ», με την Ελπίδα Αμίτση.
5)Αφιέρωμα σε τρία καταπληκτικά κορίτσια με τύφλωση και πρόσθετες αναπηρίες που θα τραγουδήσουν γνωστά και άγνωστα τραγούδια, με τίτλο «ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ».
Το πρόγραμμα εμπλουτίζουν βραδιές όπερας, ρεσιτάλ πιάνου με καταπληκτικούς πιανίστες και εμφανίσεις εξαιρετικών πολυφωνικών Χορωδιών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Στη διοργάνωση συμμετέχουν η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, η Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας (Περιφέρεια Θεσσαλίας) και ο Δήμος Καρδίτσας.
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του 31ου Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας είναι το ακόλουθο:
ΠΕΜΠΤΗ 4 ΙΟΥΛΙΟΥ: Έναρξη – Επίσημοι Χαιρετισμοί «100 ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ»
H σοπράνο Κατερίνα Αποστολοπούλου ερμηνεύει τραγούδια από τον Θ.Σακελλαρίδη και τον Κ. Γιαννίδη μέχρι τον Μίμη Πλέσσα και το Μίκη Θεοδωράκη. Στο πιάνο συνοδεύει η Νεκταρία Παπαδημητρίου.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5 ΙΟΥΛΙΟΥ: Βραδιά Όπερας με τη Ρωσίδα σοπράνο Oksana Koshuba. Στο πιάνο συνοδεύει η Σύλβα Σκένδερη.
ΣΑΒΒΑΤΟ 6 ΙΟΥΛΙΟΥ: Η ΣΥΜΦΩΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΝΕΩΝ ΒΟΛΟΥ – Η ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ – Η ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΗ ΠΡΟΠΑΙΔΕΙΑΣ, θα παρουσιάσουν το παραμύθι της Αγγελικής Βαρελά «Για ένα ποτήρι γάλα» μέσα από ένα ιδιαίτερο πάντρεμα της Μουσικής και των Παραστατικών Τεχνών και μεταμορφώνεται σε ένα πολύ ξεχωριστό Μουσικό Παραμύθι, σε σύνθεση Ανδρέα Μιμαίου. Διευθύνει ο Ιωακείμ Μπαλτσαβιάς.
ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΙΟΥΛΙΟΥ: ΔΙΕΘΝΕΣ ΧΟΡΩΔΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ Συμμετέχουν πολυφωνικές Χορωδίες από το Ηράκλειο Κρήτης, Τρίκαλα, Γιαννιτσά, Θεσσαλονίκη και Σκόνδρα Αλβανίας.
ΔΕΥΤΕΡΑ 8 ΙΟΥΛΙΟΥ: Η Ομάδα «ΚΑΒΑΦΗΣ» του Πολιτιστικού Συλλόγου Άνω Σύρου θα παρουσιάσει μία εξαιρετική μουσικοποιητική παράσταση αφιερωμένη στο μεγάλο Αλεξανδρινό ποιητή Κωνσταντίνο Καβάφη.
ΤΡΙΤΗ 9 ΙΟΥΛΙΟΥ: Η Ελπίδα Αμίτση ερμηνεύει τραγούδια από τον παγκόσμιο κινηματογράφο και το θέατρο. Στο πιάνο συνοδεύει η Κατερίνα Γκόλγκαρη.
ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΙΟΥΛΙΟΥ: ΗΧΟΙ ΤΩΝ ΕΙΚΟΝΩΝ
Ρεσιτάλ πιάνου της Κατερίνας Γκόλγκαρη.
ΠΕΜΠΤΗ 11 ΙΟΥΛΙΟΥ: Ρεσιτάλ πιάνου με τον Ιταλό πιανίστα Francesco Raddato.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΙΟΥΛΙΟΥ: «ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ». Τραγουδούν καταπληκτικά τρία κορίτσια με τύφλωση και πρόσθετες αναπηρίες. Στο πιάνο συνοδεύει η υπεύθυνη μουσικοθεραπεύτρια Πελίνα Ευαγγέλου.
ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΙΟΥΛΙΟΥ: ΔΙΕΘΝΕΣ ΧΟΡΩΔΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ Μεικτές, Γυναικείες, Νεανικές, Παιδικές, Χορωδίες από Ελλάδα και εξωτερικό
Ώρα έναρξης των εκδηλώσεων του 31ου Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας στη μεγάλη αίθουσα των εκδηλώσεων του Thessalikon Grand Hotel.
ΧΟΡΗΓΟΙ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ: Οινοποιείο «ΚΑΡΑΜΗΤΡΟΥ», PRITSAS ENERGY, Βιβλιοπωλείο «ΠΑΙΔΕΙΑ», Φρέσκα φρούτα – λαχανικά DOBRA FRUITS, HOTEL KIERION, ACS courier, λευκά είδη Κ. ΤΑΝΤΟΣ – Φ. ΡΙΖΟΣ, Κάβα «ΣΦΕΤΣΙΟΣ», Βιβιοπωλείο «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ», Ψησταριά «ΠΑΠΑΝΤΩΝΗΣ», Βιοτεχνία Τζαμιών Κ. Κωστής – Β. Γούζιος



















