«Αστακός» το Δικαστικό Μέγαρο Καρδίτσας – Σήμερα, Τετάρτη (26/11) η δίκη για το θάνατο του Βασίλη Μάγγου (+Φωτο) Κύριο
- μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
- Κατηγορία Τοπική Επικαιρότητα
- Εκτύπωση
Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο (ΜΟΔ) Καρδίτσας εκδικάζεται σήμερα, Τετάρτη (26/11) η υπόθεση του θανάτου του Βασίλη Μάγγου, στο Βόλο, τον Ιούνιο του 2020.
Η δίκη διακόπηκε στις 20 Νοέμβρη, μετά από αίτημα που υπέβαλλαν συνήγοροι υπεράσπισης, δύο εκ των κατηγορουμένων.
Έξι αστυνομικοί αντιμετωπίζουν την κατηγορία συναυτουργίας για επικίνδυνη σωματική βλάβη, παράνομη παρακράτηση και έκθεση.
Υπενθυμίζεται ότι η οικογένεια του Βασίλη Μάγγου, δεν μπορεί να παραστεί ως πολιτική αγωγή, καθώς το θύμα δεν είχε προσφύγει τότε στη Δικαιοσύνη.
«Αστακός» το Δικαστικό Μέγαρο
Τα μέτρα ασφαλείας όπως καταγράφει το KarditsaLive.Net- είναι ιδιαίτερα αυξημένα, τόσο έξω από το Δικαστικό Μέγαρο, όσο και μέσα. Στο σημείο βρίσκονται δύο "κλούβες" των ΜΑΤ με ισχυρή αστυνομική δύναμη, ενώ στην είσοδο του Μεγάρου, γίνονται εξονυχιστικοί έλεγχοι στους παράγοντες της δίκης.
Επίσης, με απόφαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καρδίτσας, έχει απαγορευθεί, η στάση και η στάθμευση κάθε είδους οχήματος από τις 7 το πρωί στις κάτωθι οδούς:
α) επί της οδού Α. Παπανδρέου, μεταξύ των οδών Μπλατσούκα και Καποδιστρίου, πλην των θέσεων Α.Μ.Ε.Α.
β) επί της οδού Ιεζεκιήλ, μεταξύ των οδών Α. Παπανδρέου και Κολοκοτρώνη.
γ) επί της οδού Αρτεσιανού, μεταξύ των οδών Βότση και Κολοκοτρώνη.
Συγκέντρωση αλληλεγγύης
Εν τω μεταξύ, συλλογικότητες από την Καρδίτσα και το Βόλο, άρχισαν να συγκεντρώνονται έξω από το Δικαστικό Μέγαρο.
Κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα, διαδηλώνουν για τα βασανιστήρια που υπέστη ο Βασίλης και τον οδήγησαν στο θάνατο, ζητώντας παράλληλα, την καταδίκη των έξι αστυνομικών.
Λ.Μ.















