Με επιτυχία η εκδήλωση "Ξυλοτεχνίες στη σκιά του Ολύμπου" στο Τμήμα Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου του ΤΕΙ Θεσσαλίας
- μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
- Κατηγορία Εκδηλώσεις
- Εκτύπωση
Σε μια εξαιρετικά πετυχημένη εκδήλωση (happening), το Τμήμα Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου του ΤΕΙ Θεσσαλίας (παρουσία 200 και πλέον φοιτητών του τμήματος, μαθητών του Μουσικού Σχολείου της Καρδίτσας και επαγγελματιών και κοινού της Θεσσαλίας)
υποδέχτηκε τον φημισμένο αυτοδημιούργητο κατασκευαστή μουσικών οργάνων κ. Ιωάννη Γιάντσιο (Johnny Prapas) από την Olympus Custom Guitars της Πιερίας.
Σε μια διάλεξη δύο και πλέον ωρών, ο κ. Γιάντσιος με απλό τρόπο ανέλυσε και παρουσίασε τη διαδρομή του, το έργο του και τις δραστηριότητές του στην Olympus Custom Guitars προβάλλοντας την Ελλάδα της καινοτομίας και της εξωστρέφειας, που αναδεικνύει μέγιστα τον πλούτο της εύφορης ελληνικής γης! Κατέδειξε στο κοινό τις μοναδικές, χειροποίητες ξύλινες κιθάρες του, που ξεκίνησαν από το μυθικό βουνό του Ολύμπου, και σήμερα ταξιδεύουν σε ολόκληρη την οικουμένη για να συναντήσουν σπουδαίους μουσικούς (Richie Sambora, Orianthi, Eric Gales, Lance Lopez, Arlen Roth, Aynsley Lister, Howard Glazer, Doug Seven, Victor Wooten, Fabrizio Grossi) και να διαφημίσουν τη χώρα μας με ένα μοναδικό τρόπο.
Κατά την παρουσίαση, που συντόνισε ο καθ. Γεώργιος Μαντάνης του τμήματος ΣΤΞΕ (παρουσία των μελών, κ.κ. Σ. Καραστεργίου, Μ. Σκαρβέλη, Ι. Παπαδόπουλου, Ι. Ντιντάκη, Θ. Μακρή, Δ. Αβραμούλη, Αικ. Ράμμου, Α. Γαλαγάλα, Γ. Μπόθου, Κ. Νινίκα), έγιναν πλήθος ερωτήσεων, τεχνικών και άλλων· και εν τέλει αναδείχτηκε από τον κ. Ι. Γιάντσιο, ότι απαιτείται αγάπη, επιμονή και μεράκι για την επιτυχία. Αγάπη για το ξύλο! Και ταυτόχρονα ταπεινότητα και απλότητα. Ξύλινα μουσικά όργανα εξαιρετικής ποιότητας μπορούν να υλοποιηθούν αρκεί να συνδυάζουν την εμπειρία και την τεχνογνωσία, μαζί με όλες τις πλούσιες ιδιότητες που προσφέρει η ξυλεία της ελληνικής ελιάς, της καρυδιάς, του σφενδαμιού, του πλατανιού, της λεύκας, της μουριάς, της καστανιάς, κ.α.
Το Τμήμα ΣΤΞΕ ευχαριστεί θερμά τον κ. Ι. Γιάντσιο για την εθελοντική προσφορά του!