.
.
..

Πλησιάζει η άρση της "καραντίνας" αιμοδοσίας για την ευρύτερη περιοχή της Καρδίτσας Κύριο

Πλησιάζει η άρση της "καραντίνας" αιμοδοσίας για την ευρύτερη περιοχή της Καρδίτσας

. sveronis panagiotis

Θετικά είναι τα μηνύματα, σύμφωνα με πληροφορίες του KarditsaLive.Net σε ότι αφορά την λήξη της "καραντίνας" που έχει επιβληθεί στο να προχωρήσουν σε αιμοδοσία κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής της Καρδίτσας.

Ακριβή ημερομηνία δεν μπορούμε να πούμε αλλά το πιθανότερο είναι τις τελευταίες ημέρες του μήνα που διανύουμε να υπάρξει επίσημη ανακοίνωση που θα ανάψει το πράσινο φως για πολλές εκατοντάδες αιμοδότες που σήμερα δεν μπορούν να προσφέρουν, λόγω της ανίχνευσης του κρούσματος ελονοσίας, πολλούς μήνες πριν.

Μάλιστα, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως κομματικός φορέας σε επίπεδο νομού είχε προγραμματίσει αιμοδοσία αλλά θα την αναβάλει για λίγες ημέρες, έως την άρση της καραντίνας, και πιθανόν να υπάρξει και γι αυτό ενημερωτική ανακοίνωση.

Όλα αυτά συνηγορούν στο ότι οδεύουμε στη λήξη μίας μακράς περιόδου «ξηρασίας», που αν δεν δημιούργησε μεγάλα προβλήματα οφείλεται στο ότι υπερέβαλλαν εαυτόν σε προσφορά, κάτοικοι άλλων περιοχών του νομού, που ενίσχυσαν τα αποθέματα του τμήματος αιμοδοσίας του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Καρδίτσας, κάτι που πολλές φορές έχει επισημάνει, σε κατά καιρούς δηλώσεις του, ο Δ/ντης κ. Κώστας Αθανασίου.

Εφόσον, τώρα, επαληθευθούν, οι πληροφορίες μας, το τμήμα αιμοδοσίας θα πάρει μεγάλη ανάσα καθώς η θερινή περίοδος θεωρείται από τις πλέον «απαιτητικές» σε αίμα και κατ’ επέκταση η ανάγκη για εθελοντική προσφορά είναι αυξημένη. Συνεπώς η συμμετοχή του πληθυσμού της μεγαλύτερης πόλης του νομού και των γύρω αυτής περιοχών είναι επιτακτική και η λήξη της "καραντίνας", που περισσότερο σε γραφειοκρατικά και όχι ουσιαστικά θέματα έχει «κολλήσει», θα δώσει σημαντική χείρα βοηθείας.

Π.Κ.

.

 

επιστροφή στην κορυφή

Ειδησεογραφία

Ειδήσεις ανά Δήμο

Αθλητισμός

Κεντρική Ελλάδα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ