Κ. Παπαλός για τα προβλήματα ύδρευσης στη Ραχούλα: Καθημερινός αγώνας στα ορεινά για την ομαλοποίηση της υδροδότησης Κύριο
- μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
- Κατηγορία Τοπική Επικαιρότητα
- Εκτύπωση

Οι κάτοικοι της Ραχούλας, όπως και κάθε άνθρωπος που στερείτε νερού, έχουν απόλυτο δίκιο, να διαμαρτύρονται, αλλά πρέπει να γίνει κατανοητό πως γίνεται ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να λυθεί ένα πρόβλημα μεγάλων διαστάσεων, που αφορά όχι μόνο την συγκεκριμένη περιοχή αλλά όλο τον ορεινό όγκο του Δήμου.
Αυτό τόνισε μιλώντας στο KarditsaLive.Net ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ κ. Κώστας Παπαλός, δίνοντας την δική του ερμηνεία στο όλο θέμα και εξηγώντας τις αιτίες που το προκαλούν αλλά και καταγράφοντας τις ενέργειες που γίνονται για να διευθετηθεί.
Ξεκινώντας από το τέλος και το γεγονός ότι δόθηκε για ένα εικοσιτετράωρο νερό στο πάνω χωριό και ένα εικοσιτετράωρο στο κάτω, με παράλληλη αποστολή sms για την ανάγκη λελογισμένης κατανάλωσης, ο κ. Παπαλός μας είπε πως ήταν ένα πρόσκαιρο αλλά αναγκαίο μέτρο. Παρατηρήθηκε, υπογράμμισε ότι το τελευταίο 5νθήμερο, κάποια σπίτια είχαν συνεχώς νερό και κάποια άλλα δεν υδροδοτούνταν καθόλου. Αυτό προσπαθήσαμε να το διαχειριστούμε και είναι κάτι που εφαρμόζεται σε ανάλογες περιπτώσεις.
Η βασική αιτία του προβλήματος είναι οι μεγάλες ζημιές που έγιναν από τον ΙΑΝΟ. Ειδικά για την περιοχή που συζητάμε, ο κ. Παπαλός ανέφερε χαρακτηριστικά ότι κυριολεκτικά έπεσε το βουνό, δημιουργώντας εξαιρετικά μεγάλα θέματα προσβασιμότητας. Ήδη, μας είπε, με πρωτοβουλία του Δήμου, στείλαμε εργολήπτη που διαθέτει ερπυστριοφόρα οχήματα αλλά όταν επιχείρησε να προσεγγίσει μας δήλωσε αδυναμία.
Ενημερωθήκαμε, τόνισε, ότι το πρόβλημα με την Ραχούλα αφορούσε σε μία υδρομάστευση. Στείλαμε άτομο που ξέρει την περιοχή, με τα πόδια, και αναζήτησε επί τέσσερις ώρες το σημείο. Αποδείχθηκε πως ναι μεν ήθελε καθάρισμα η υδρομάστευση αλλά δεν ήταν αυτό που δημιουργούσε την πλειάδα των δυσκολιών στην υδροδότηση..
Εκ των υστέρων αποκαλύφθηκε ότι είχε σπάσει ο αγωγός. Συνεργείο της ΔΕΥΑΚ κουβαλώντας εργαλεία και ανταλλακτικά κυριολεκτικά στα χέρια, κατάφερε να φθάσει στο σημείο και να αποκαταστήσει την βλάβη. Μετά από αυτή την παρέμβαση η παροχέτευση βελτιώθηκε, αλλά δεν έχει ομαλοποιηθεί πλήρως. Τώρα πρέπει να βρούμε μία υδρομάστευση πιο ψηλά, πρόσθεσε ο κ. Παπαλός. Και αναζητούμε συνεργείο από ντόπιους, που να ξέρει την περιοχή για να μπορέσει να την βρει και να υπάρξει αποκατάσταση.
Όλα αυτά που περιγράφω, συνέχισε, είναι μια μάχη που δίνουμε εδώ και πολύ καιρό. Κανείς δεν αδιαφορεί. Αντίθετα είναι ένας συνεχής αγώνας υπό πολύ δύσκολες συνθήκες. Συνεργεία βρίσκονται καθημερινά στον ορεινό όγκο και πρόσφατα δόθηκε νερό στο Παλιοζωγλόπι.
Η ζημιά που έγινε από την θεομηνία, κατέληξε, δεν έχει ακόμα καταγραφεί πλήρως. Όσο πέφτει η στάθμη των υδάτων, τόσο εμφανίζονται προβλήματα στο δίκτυο που πρέπει να αποκατασταθούν. Σπασίματα, ανέφερε, που κανονικά θα καλούμασταν να τα αντιμετωπίσουμε σε βάθος τεσσάρων χρόνων, παρουσιάστηκαν μέσα σε ένα εξάμηνο. Η πίεση είναι μεγάλη αλλά πρώτα απ' όλα προέχει το να υδροδοτείται ο κάθε δημότης και κατανοούμε πλήρως τις όποιες διαμαρτυρίες. Θέλω 'όμως να γνωρίζουν όλοι πως δεν πάει χαμένο ούτε ένα λεπτό χρόνου στην προσπάθεια που κάνουμε και ο Δήμος και ΔΕΥΑΚ.
Π.Κ.