.
.
..

Καρδίτσα: Εντυπωσιακά εκθέματα στην έκθεση επαγγελματικής εκπαίδευσης στη Δημοτική Αγορά (+Φώτο +Βίντεο) Κύριο

Καρδίτσα: Εντυπωσιακά εκθέματα στην έκθεση επαγγελματικής εκπαίδευσης στη Δημοτική Αγορά (+Φώτο +Βίντεο)

. sveronis panagiotis

Απόλυτα επιτυχημένη ήταν η έκθεση επαγγελματικής Εκπαίδευσης που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης στην Καρδίτσα και συγκεκριμένα στο αίθριο της Δημοτικής Αγοράς.

 

Ο καλός καιρός που επικράτησε διέψευσε τις προβλέψεις που ανάγκασαν την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να αλλάξει τον χώρο τέλεσης της εκδήλωσης, που αρχικά ήταν ο κεντρικός διάδρομος του Παυσιλύπου, αλλά αυτό δεν μείωσε στο ελάχιστο ούτε το ενδιαφέρον του κοινού, ούτε τον αριθμό των εκθεμάτων, ούτε την διάθεση των μαθητών και των εκπαιδευτικών να παρουσιάσουν τη δουλειά τους. Η οποία ήταν εντυπωσιακή και αξίζουν σε όλους συγχαρητήρια.

Στην έκθεση που διοργανώνεται για δεύτερη φορά, πήραν μέρος όλα τα ΕΠΑΛ του ν. Καρδίτσας και συγκεκριμένα τα τρία σχολεία της Καρδίτσας και τα τρία περιφερειακά σχολεία (Σοφάδων, Παλαμά και Μουζακίου). Στο κοινό παρουσιάστηκαν δημιουργίες των μαθητών αλλά και δραστηριότητες της κάθε ειδικότητας. Στην ουσία παρουσιάστηκε η δουλειά δύο χρόνων καθώς η έκθεση διοργανώνεται ανά διετία, ακριβώς για να παρέχεται στους συντελεστές η δημιουργική δυνατότητα.

Παράλληλα οι επισκέπτες της έκθεσης, που ολοκληρώθηκε γύρω στη 1:30 το μεσημέρι, είχαν την ευκαιρία να να ενημερωθούν από τους Διευθυντές των ΕΠΑΛ και τους εκπαιδευτικούς για θέματα σχετικά με την Επαγγελματική Εκπαίδευση όπως την πρόσβαση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, τον Θεσμό «Μια νέα αρχή στα ΕΠΑΛ» καθώς και για τον Θεσμό της Μαθητείας που λειτουργεί  για τρίτη συνεχόμενη χρονιά  εξασφαλίζοντας στους μαθητές εκπαίδευση στο χώρο εργασίας με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και απόκτηση  πιστοποιημένου τίτλου σπουδών Επιπέδου 5.

Ανάμεσα σε αυτούς που βρέθηκαν στο αίθριο και επισκέφθηκαν τους πάγκους με τα εκθέματα κάθε ΕΠΑΛ ήταν και ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος, με τον Δήμαρχο Καρδίτσας κ. Φώτη Αλεξάκο. 

Π.Κ.

.

 

επιστροφή στην κορυφή

Ειδησεογραφία

Ειδήσεις ανά Δήμο

Αθλητισμός

Κεντρική Ελλάδα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ